[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  "Michael Iedema" <iedemam at pluto dot dsu dot edu>
 To:  "'spoetnik'" <spoetnik at spoetnik dot nu>, <m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch>
 Subject:  RE: [m0n0wall] cold reboot oke, warm reboot hangs
 Date:  Fri, 6 Jun 2003 10:57:31 -0500
Are you patient enough?
I only ask this because when I was testing m0n0wall on a couple old
gateway computers it took over a minute to get past the ATA detections.

Just a thought,
--Michael

> -----Original Message-----
> From: spoetnik [mailto:spoetnik at spoetnik dot nu] 
> Sent: Friday, June 06, 2003 2:30 AM
> To: m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
> Subject: [m0n0wall] cold reboot oke, warm reboot hangs
> 
> 
> Hello to all M0n0wall users.
> 
>  
> 
> I have just recently discovered this great firewall, and am 
> using it on a pc.
> 
>  
> 
> Everything works fine, and I am really enthusiastic about 
> m0n0wall. There is only one little problem.
> 
>  
> 
> When I power on my pc, and boot from CD-rom, everything works 
> great, but if I reboot the system it hangs during boot up. 
> The last line it boots to has something to do with IRQ's and 
> hardware detection:
> 
>  
> 
> atapci0: <Intel PIIX3 ATA controller> port 0xfff0-0xffff at 
> device 1.1 on pci0
> 
> ata0: at 0x1f0 irg 14 on atapci 0
> 
> ata1: at 0x170 irg 15 on atapci 0
> 
>  
> 
> The Machine is an old IBM 300GL p.c
> 
> It has one hard disk, a floppy-drive, and a CD-rom. It has 
> two 3-com 10/100 3c905cx NIC's
> 
>  
> 
> I have configured the bios for minimal hardware (disabled com 
> and parallel port)
> 
> Any suggestions???
> 
>  
> 
> Thanks.
> 
>  
> 
> Martijn
> 
>  
> 
>  
> 
>