[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  "ALFREDO GONZALEZ" <got2go at msn dot com>
 To:  alex at phred dot org, matchstick at oofg dot com
 Cc:  m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
 Subject:  Re: [m0n0wall] debugging m0n0wall hangs
 Date:  Fri, 12 Nov 2004 23:40:48 +0000
>From: "ALFREDO GONZALEZ" <got2go at msn dot com>
>To: alex at phred dot org, matchstick at oofg dot com
>CC: m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
>Subject: Re: [m0n0wall] debugging m0n0wall hangs
>Date: Fri, 12 Nov 2004 22:07:28 +0000
>
>
>>
>>I turned off traffic shaping and it crashed again (shortest uptime
>>ever this time, about 7 hours).
>>
>>I haven't gotten a response from pcengines about diagnostic software
>>either.
>>
>
>Hello,
>I have a few suggestions:
>
>1- There is a revision to the WRAP boards where a surface mount resistor is 
>changed out with another one of different value, and a capacitor is added. 
>If your board does not have this, then it might be the cause. This revision 
>corrects an instabillity that might be experienced in nosy electrical 
>situations (Ex: high EMI). You could send the board back and have them make 
>make the necessary modifications to your board.
>
>2- You could try a newer BIOS, if it is old. This is not related to #1, but 
>it is just another possible cause for the hangups.
>I think I have a later BIOS that I could send you to try if you want.
>

If this is already in place, then your WRAP already has the revision.

R97 (bottom side, near LM77 SO8 thermal sensor)
- remove 10KR 5% resistor
- install 1.5KR 5% resistor
- install 2.2nF 10% capacitor on top of 1.5KR resistor

Got2Go