[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  "Fred Weston" <fred at daytonawan dot com>
 To:  <m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch>
 Subject:  RE: [m0n0wall] upgrade failed on pb20 w/ bridge -> new rule needed
 Date:  Sun, 30 Nov 2003 18:49:21 -0500
Just out of curiosity, do you have filtering bridge enabled?

-----Original Message-----
From: Michael Mee [mailto:mm2001 at pobox dot com] 
Sent: Sunday, November 30, 2003 6:43 PM
To: m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
Subject: [m0n0wall] upgrade failed on pb20 w/ bridge -> new rule needed


Short version: I upgraded from pb18 to pb20 and the wireless interface
which is bridged to my ethernet stopped passing traffic, sort of.

The fix:
1) under Firewall->Rules. click '+' for a new rule
2) change Interface to "WLAN" (or whatever you called your wireless lan)
3) change Source to Type "LAN subnet"
4) enter a description, e.g. WLAN -> any
5) click "Save"
6) click "Apply Changes" on the following rule summary page

Somehow this relates to the DNS and other firewall entries I was seeing
in the log (see earlier message). Somehow, though, some wireless users
continued to surf ok. Probably until their local DNS cache failed.

Apologies if I missed this problem/solution in earlier email. Perhaps
this actually occurred in pb19 which I skipped. (I'd love a pointer to a
longer description fix if so... tia! :->)

cheers, michael



---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: m0n0wall dash unsubscribe at lists dot m0n0 dot ch
For additional commands, e-mail: m0n0wall dash help at lists dot m0n0 dot ch