[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  SCollins <smjjscollins at comcast dot net>
 To:  m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
 Subject:  Soekris 4511 w/ Netgate 2511 CD PLUS EXT2 (200mW) Wirelss Card
 Date:  Wed, 04 May 2005 16:48:11 -0400
I have searched the m0n0wall User Guide, which seems to omit all  
paragraphs relative to "Wireless" configuration.

I then searched the m0n0wall List archive, back to 1/2005 and nothing  
jumped out at me regarding the configuration of wirelss cards on the  
Soekris Boards, so forgive my ignorance if this is a topic that gets  
posted often on this list.

I Just purchased a Soekris 2511, downloaded and wrote "net45xx-1.11.img"  
to a 128MB CF Card.
Everthings works fine.

I then Installed my Netgate 2511 CD Plus EXTs Wireless Card, Prism 2.5  
chipset, and everything looks good after the m0n0wall boots.....

Copyright (c) 1992-2004 The FreeBSD Project.
Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
	The Regents of the University of California. All rights reserved.
FreeBSD 4.10-RELEASE #0: Fri Aug  6 13:31:46 CEST 2004
     root at nb dot neon1 dot net:/usr/src/sys/compile/M0N0WALL_NET45XX
Timecounter "i8254"  frequency 1189165 Hz
CPU: AMD Enhanced Am486DX4/Am5x86 Write-Back (486-class CPU)
   Origin = "AuthenticAMD"  Id = 0x494  Stepping = 4
   Features=0x1<FPU>
real memory  = 67108864 (65536K bytes)
avail memory = 51785728 (50572K bytes)
Preloaded elf kernel "kernel" at 0xc0d21000.
Preloaded mfs_root "/mfsroot" at 0xc0d2109c.
md0: Preloaded image </mfsroot> 10485760 bytes at 0xc031f0d0
md1: Malloc disk
Timecounter "ELAN"  frequency 8333333 Hz
npx0: <math processor> on motherboard
npx0: INT 16 interface
pcib0: <AMD Elan SC520 host to PCI bridge> on motherboard
pci0: <PCI bus> on pcib0
pcic0: <TI PCI-1410 PCI-CardBus Bridge> mem 0xa0000000-0xa0000fff irq 10  
at devi
ce 9.0 on pci0
pcic0: TI12XX PCI Config Reg: [pwr save][pci only]
pccard0: <PC Card 16-bit bus (classic)> on pcic0
sis0: <NatSemi DP83815 10/100BaseTX> port 0xe100-0xe1ff mem  
0xa0001000-0xa0001ff
f irq 11 at device 18.0 on pci0
sis0: Ethernet address: 00:00:24:c4:22:94
miibus0: <MII bus> on sis0
ukphy0: <Generic IEEE 802.3u media interface> on miibus0
ukphy0:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto
sis1: <NatSemi DP83815 10/100BaseTX> port 0xe200-0xe2ff mem  
0xa0002000-0xa0002ff
f irq 5 at device 19.0 on pci0
sis1: Ethernet address: 00:00:24:c4:22:95
miibus1: <MII bus> on sis1
ukphy1: <Generic IEEE 802.3u media interface> on miibus1
ukphy1:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto
isa0: <ISA bus> on motherboard
orm0: <Option ROM> at iomem 0xc8000-0xd0fff on isa0
pmtimer0 on isa0
ata0 at port 0x1f0-0x1f7,0x3f6 irq 14 on isa0
ata1 at port 0x170-0x177,0x376 irq 15 on isa0
sio0 at port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x30 on isa0
sio0: type 16550A, console
sio1 at port 0x2f8-0x2ff irq 3 on isa0
sio1: type 16550A
Elan-mmcr driver: MMCR at 0xc597d000
BRIDGE 020214 loaded
IPsec: Initialized Security Association Processing.
IP Filter: v3.4.33 initialized.  Default = block all, Logging = enabled
ad0: 123MB <SMART ATA FLASH DISK> [984/8/32] at ata0-master BIOSPIO
pccard: card inserted, slot 0
pccard: card removed, slot 0
Mounting root from ufs:/dev/md0c
pccard: card inserted, slot 0
Found configuration on ad0.
Initializing timezone... done
Initializing PC cards... wi0 at port 0x240-0x27f irq 10 slot 0 on pccard0
wi0: 802.11 address: 00:02:6f:36:90:05
wi0: using RF:PRISM2.5 MAC:ISL3873
wi0: Intersil Firmware: Primary 1.01.00, Station 1.04.09
done
Configuring firewall... done
Configuring LAN interface... done
Configuring WAN interface... done
Starting syslog service... done
Starting webGUI... done
Starting DNS forwarder... done
Starting DHCP service... done
Starting NTP client... done


*** This is m0n0wall, version 1.11
     built on Thu Nov 11 23:02:41 CET 2004 for net45xx
     Copyright (C) 2002-2004 by Manuel Kasper. All rights reserved.
     Visit http://m0n0.ch/wall for updates.


     LAN IP address: 192.168.1.1

     Port configuration:

     LAN   -> sis0
     WAN   -> sis1


m0n0wall console setup
**********************
1) Interfaces: assign network ports
2) Set up LAN IP address
3) Reset webGUI password
4) Reset to factory defaults
5) Reboot system

Enter a number:

If I choose Option 1, I can see my Wireless Interface as a valid Interface  
available for configuration..

Enter a number: 1

Valid interfaces are:

sis0    00:00:24:c4:22:94
sis1    00:00:24:c4:22:95
wi0     00:02:6f:36:90:05

However, when I log into the WEB GUI interface, and attempt to configure  
the Wireless Interface, there does not appear to be a wireless anything  
available to configure.

If I click on "Wireless" under the "Status" the follwing message is  
displayed

Status: Wireless

No supported wireless interfaces were found for status display

Can someone point me in the right direction to resolve this?

Sorry for the verbose post.