[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  SCollins <smjjscollins at comcast dot net>
 To:  m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
 Subject:  Re: [m0n0wall] Soekris 4511 w/ Netgate 2511 CD PLUS EXT2 (200mW) Wirelss Card
 Date:  Wed, 04 May 2005 17:39:57 -0400
OPT1

Sorry



On Wed, 04 May 2005 16:48:11 -0400, SCollins <smjjscollins at comcast dot net>  
wrote:

> I have searched the m0n0wall User Guide, which seems to omit all  
> paragraphs relative to "Wireless" configuration.
>
> I then searched the m0n0wall List archive, back to 1/2005 and nothing  
> jumped out at me regarding the configuration of wirelss cards on the  
> Soekris Boards, so forgive my ignorance if this is a topic that gets  
> posted often on this list.
>
> I Just purchased a Soekris 2511, downloaded and wrote "net45xx-1.11.img"  
> to a 128MB CF Card.
> Everthings works fine.
>
> I then Installed my Netgate 2511 CD Plus EXTs Wireless Card, Prism 2.5  
> chipset, and everything looks good after the m0n0wall boots.....
>
> Copyright (c) 1992-2004 The FreeBSD Project.
> Copyright (c) 1979, 1980, 1983, 1986, 1988, 1989, 1991, 1992, 1993, 1994
> 	The Regents of the University of California. All rights reserved.
> FreeBSD 4.10-RELEASE #0: Fri Aug  6 13:31:46 CEST 2004
>      root at nb dot neon1 dot net:/usr/src/sys/compile/M0N0WALL_NET45XX
> Timecounter "i8254"  frequency 1189165 Hz
> CPU: AMD Enhanced Am486DX4/Am5x86 Write-Back (486-class CPU)
>    Origin = "AuthenticAMD"  Id = 0x494  Stepping = 4
>    Features=0x1<FPU>
> real memory  = 67108864 (65536K bytes)
> avail memory = 51785728 (50572K bytes)
> Preloaded elf kernel "kernel" at 0xc0d21000.
> Preloaded mfs_root "/mfsroot" at 0xc0d2109c.
> md0: Preloaded image </mfsroot> 10485760 bytes at 0xc031f0d0
> md1: Malloc disk
> Timecounter "ELAN"  frequency 8333333 Hz
> npx0: <math processor> on motherboard
> npx0: INT 16 interface
> pcib0: <AMD Elan SC520 host to PCI bridge> on motherboard
> pci0: <PCI bus> on pcib0
> pcic0: <TI PCI-1410 PCI-CardBus Bridge> mem 0xa0000000-0xa0000fff irq 10  
> at devi
> ce 9.0 on pci0
> pcic0: TI12XX PCI Config Reg: [pwr save][pci only]
> pccard0: <PC Card 16-bit bus (classic)> on pcic0
> sis0: <NatSemi DP83815 10/100BaseTX> port 0xe100-0xe1ff mem  
> 0xa0001000-0xa0001ff
> f irq 11 at device 18.0 on pci0
> sis0: Ethernet address: 00:00:24:c4:22:94
> miibus0: <MII bus> on sis0
> ukphy0: <Generic IEEE 802.3u media interface> on miibus0
> ukphy0:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto
> sis1: <NatSemi DP83815 10/100BaseTX> port 0xe200-0xe2ff mem  
> 0xa0002000-0xa0002ff
> f irq 5 at device 19.0 on pci0
> sis1: Ethernet address: 00:00:24:c4:22:95
> miibus1: <MII bus> on sis1
> ukphy1: <Generic IEEE 802.3u media interface> on miibus1
> ukphy1:  10baseT, 10baseT-FDX, 100baseTX, 100baseTX-FDX, auto
> isa0: <ISA bus> on motherboard
> orm0: <Option ROM> at iomem 0xc8000-0xd0fff on isa0
> pmtimer0 on isa0
> ata0 at port 0x1f0-0x1f7,0x3f6 irq 14 on isa0
> ata1 at port 0x170-0x177,0x376 irq 15 on isa0
> sio0 at port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x30 on isa0
> sio0: type 16550A, console
> sio1 at port 0x2f8-0x2ff irq 3 on isa0
> sio1: type 16550A
> Elan-mmcr driver: MMCR at 0xc597d000
> BRIDGE 020214 loaded
> IPsec: Initialized Security Association Processing.
> IP Filter: v3.4.33 initialized.  Default = block all, Logging = enabled
> ad0: 123MB <SMART ATA FLASH DISK> [984/8/32] at ata0-master BIOSPIO
> pccard: card inserted, slot 0
> pccard: card removed, slot 0
> Mounting root from ufs:/dev/md0c
> pccard: card inserted, slot 0
> Found configuration on ad0.
> Initializing timezone... done
> Initializing PC cards... wi0 at port 0x240-0x27f irq 10 slot 0 on pccard0
> wi0: 802.11 address: 00:02:6f:36:90:05
> wi0: using RF:PRISM2.5 MAC:ISL3873
> wi0: Intersil Firmware: Primary 1.01.00, Station 1.04.09
> done
> Configuring firewall... done
> Configuring LAN interface... done
> Configuring WAN interface... done
> Starting syslog service... done
> Starting webGUI... done
> Starting DNS forwarder... done
> Starting DHCP service... done
> Starting NTP client... done
>
>
> *** This is m0n0wall, version 1.11
>      built on Thu Nov 11 23:02:41 CET 2004 for net45xx
>      Copyright (C) 2002-2004 by Manuel Kasper. All rights reserved.
>      Visit http://m0n0.ch/wall for updates.
>
>
>      LAN IP address: 192.168.1.1
>
>      Port configuration:
>
>      LAN   -> sis0
>      WAN   -> sis1
>
>
> m0n0wall console setup
> **********************
> 1) Interfaces: assign network ports
> 2) Set up LAN IP address
> 3) Reset webGUI password
> 4) Reset to factory defaults
> 5) Reboot system
>
> Enter a number:
>
> If I choose Option 1, I can see my Wireless Interface as a valid  
> Interface available for configuration..
>
> Enter a number: 1
>
> Valid interfaces are:
>
> sis0    00:00:24:c4:22:94
> sis1    00:00:24:c4:22:95
> wi0     00:02:6f:36:90:05
>
> However, when I log into the WEB GUI interface, and attempt to configure  
> the Wireless Interface, there does not appear to be a wireless anything  
> available to configure.
>
> If I click on "Wireless" under the "Status" the follwing message is  
> displayed
>
> Status: Wireless
>
> No supported wireless interfaces were found for status display
>
> Can someone point me in the right direction to resolve this?
>
> Sorry for the verbose post.
>
>
>
>
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: m0n0wall dash unsubscribe at lists dot m0n0 dot ch
> For additional commands, e-mail: m0n0wall dash help at lists dot m0n0 dot ch
>
>



-- 
http://www.1and1.com/?k_id=8358073