[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  "Christian H Borrman" <chb at orange dot net>
 To:  <m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch>
 Subject:  ISA Soekris bios
 Date:  Wed, 11 May 2005 20:27:22 +0100
Anyone had any luck getting a Linksys LNE100TX, which is on the list of
approved hardware, to work on Soekirs Net 4801? I have tried it now in m0n0
v1.1 and latest beta 1.2b7 and get the following faults:


	pci0: <network, ethernet> at device 10.0 (no driver attached)

	Soekris Engineering NET4801 platform
	isab0: <PCI-ISA bridge> port 0x6200-0x623f,0x6100-0x613f at device
18.0 on pci0
	isa0: <ISA bus> on isab0
	pci0: <bridge, PCI-unknown> at device 18.1 (no driver attached)
	atapci0: <National Geode SC1100 ATA33 controller> port 0xe000-
0xe00f,0x376,0x170
	-0x177,0x3f6,0x1f0-0x1f7 at device 18.2 on pci0

I assume it must be an ISA card, and have seen this solution on the list for
a video screen bios, but not much help on soekris com bios screen:

http://m0n0.ch/wall/list/?action=show_msg&actionargs[]=100&actionargs[]=71

which says to alter pnp/isa  or locking address settings in Bios, which is
all well and good on a PC, but:

-Anyone know how to change these settings on a net4801 bios or otherwise?

-Anyone got linksys LNE100TX working on m0n0wall 

These are the only immediate combios parameters on the net4801:

ConSpeed = 9600
ConLock = Enabled
ConMute = Disabled
BIOSentry = Enabled
PCIROMS = Enabled
PXEBoot = Enabled
FLASH = Primary
BootDelay = 5
BootPartition = Disabled
ShowPCI = Disabled
Reset = Hard

I have tried setting PCIROMS=disable and showPCI=disable also

Thanks, Christian, chb at orange dot net