[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  Chris Van Vorous <m0unds at speakeasy dot net>
 To:  m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
 Subject:  Using m0n0wall as a remote PPTP/VPN server
 Date:  Fri, 03 Jun 2005 01:06:17 -0600
Hi everyone, this is my first post.

I've read through lots of questions regarding PPTP/VPN functionality 
withing m0n0wall, but I couldn't really find a concrete answer to my 
particular problem.
       1. Remote connections to my external IP, requesting a PPTP 
session fail with Microsoft Windows error 619
       2. Connections on the LAN work just fine (so do connections from 
my wlan)
   
I've setup a NAT Forwarding rule to take traffic to TCP port 1723 (PPTP) 
and send it to one interface address of the m0n0wall (192.168.1.5 in 
this instance). I set up a matching firewall rule to permit traffic 
across that NAT link. After seeing my firewall log (as I have pasted), I 
also tried to forward GRE traffic to see if it would matter. I've also 
run a full-on forward firewall rule: WAN, any port, any protocol, etc 
with no result.

The logs for m0n0 are showing the following entries:
  Firewall:
	13:56:16.160058 	WAN 	Client IP Address
	Server IP Address
	GRE


and the system log shows:

Jun 3 14:02:46 	mpd: pptp0: killing connection with IP.IP.IP.IP:4509
Jun 3 14:02:46 	mpd: [pt0] device is now in state DOWN
Jun 3 14:02:46 	mpd: [pt0] device: CLOSE event in state DOWN
Jun 3 14:02:46 	mpd: [pt0] LCP: phase shift TERMINATE --> DEAD
Jun 3 14:02:46 	mpd: [pt0] LCP: state change Closing --> Initial
Jun 3 14:02:46 	mpd: [pt0] LCP: LayerFinish
Jun 3 14:02:46 	mpd: [pt0] LCP: Down event
Jun 3 14:02:46 	mpd: [pt0] link: DOWN event
Jun 3 14:02:46 	mpd: [pt0] error writing len 8 frame to bypass: Network 
is down
Jun 3 14:02:46 	mpd: [pt0] LCP: SendTerminateReq #96
Jun 3 14:02:46 	mpd: [pt0] LCP: phase shift ESTABLISH --> TERMINATE
Jun 3 14:02:46 	mpd: [pt0] LCP: state change Req-Sent --> Closing
Jun 3 14:02:46 	mpd: [pt0] LCP: Close event
Jun 3 14:02:46 	mpd: [pt0] link: CLOSE event
Jun 3 14:02:46 	mpd: [pt0] device is now in state DOWN
Jun 3 14:02:46 	mpd: [pt0] device: DOWN event in state UP
Jun 3 14:02:46 	mpd: [pt0] closing link "pt0"...
Jun 3 14:02:46 	mpd: [pt0] bundle: CLOSE event in state OPENED
Jun 3 14:02:46 	mpd: pptp0: closing connection with IP.IP.IP.IP:4509
Jun 3 14:02:46 	mpd: [pt0] IFACE: Close event
Jun 3 14:02:46 	mpd: [pt0] IPCP: LayerFinish
Jun 3 14:02:46 	mpd: [pt0] IPCP: state change Starting --> Initial
Jun 3 14:02:46 	mpd: [pt0] IPCP: Close event
Jun 3 14:02:46 	mpd: [pt0] IFACE: Close event
Jun 3 14:02:46 	mpd: [pt0] PPTP call terminated
Jun 3 14:02:46 	mpd: pptp0-0: killing channel
Jun 3 14:02:46 	mpd: pptp0-0: call cleared by peer
Jun 3 14:02:45 	mpd: ENDPOINTDISC [802.1] 00 60 08 0a e5 06
Jun 3 14:02:45 	mpd: MP SHORTSEQ
Jun 3 14:02:45 	mpd: MP MRRU 1600
Jun 3 14:02:45 	mpd: AUTHPROTO CHAP MSOFTv2
Jun 3 14:02:45 	mpd: MAGICNUM 7c95c73e
Jun 3 14:02:45 	mpd: MRU 1500
Jun 3 14:02:45 	mpd: PROTOCOMP
Jun 3 14:02:45 	mpd: ACFCOMP
Jun 3 14:02:45 	mpd: [pt0] LCP: SendConfigReq #95


Does anyone have a thought or suggestion that I might try in order to 
fix this issue?

Thanks and best regards,
Chris Van Vorous
block.gif (0.4 KB, image/gif)