[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  Ugo Bellavance <ugob at camo dash route dot com>
 To:  m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
 Subject:  Re: WAN-side management
 Date:  Mon, 22 Aug 2005 10:13:56 -0400
Thibodeau, Dale wrote:
> So far I've been unsuccessful trying to get monowall working with WAN
> side management.  I've gone through the FAQ and the list archive and
> nothing is working.
>  
> Here's a quick synopsis;
> monowall version 1.2b9
>  
> WAN IP: 10.64.0.64 (our internal network)
> LAN IP: 192.168.1.1

Hmm, I think that there is an explicit rule that prevent private IP's
from the wan.

>  
> The first thing I did was enable HHTPS on the webgui.  I've tried every
> combination of the firewall rule available, from targeting the exact
> IP's to opening up the whole subnet and nothing will let work.  I've
> also tried all combinations with the "block private networks" box
> checked and unchecked.  I've tried it with the WAN IP dhcp'd and static.
> Nothing.  The firewall logs show that it's blocking my correct IP from
> XXX port to port 443, so I know I'm specifying the correct rule
> information.
>  
> My only other thought is that our WAN side IP scheme uses 255.240.0.0 as
> the subnet mask, which may be abnormal.
>  
> Any suggestions?
>  
> Thanks everyone!
>  
> Dale Thibodeau
> UW-Fox Valley     Network Administrator
> Information & Instructional Technology
> 920-832-2719     dthibode at uwc dot edu <blocked::mailto:dthibode at uwc dot edu> 
>  
> 


-- 
Ugo

-> Please don't send a copy of your reply by e-mail.  I read the list.
-> Please avoid top-posting, long signatures and HTML, and cut the
irrelevant parts in your replies.