[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  "Richard Davis" <richard at bizsyscon dot com>
 To:  <m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch>
 Subject:  RE: [m0n0wall] m0n0wall on IP330
 Date:  Fri, 26 Aug 2005 08:51:59 -0500
The hardware is the same as a P020 if you ever need to replace it.
Nokia just added memory and changed the software.  Good luck.


-----Original Message-----
From: Neil A. Hillard [mailto:m0n0 at dana dot org dot uk] 
Sent: Thursday, August 25, 2005 5:42 PM
To: m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
Subject: Re: [m0n0wall] m0n0wall on IP330

Hi,

In message <BAY106 dash DAV51780405F64F15C8A1711E3AB0 at phx dot gbl>, Joey Young
<joey underscore young at hotmail dot com> writes
>And the winner is - Craig Falconer. I wasn't even thinking and droned
>through the install and when Craig mentioned the MAC formatting the
little
>light bulb went off. - Doh!! Everything works fine now. I will upgrade
to
>the v1.2b9 and let you know how it goes -

ISTR that older DEC cards (DE203/4/5) used to start 08-00-2B.  In fact,
having a search around shows that the first octet should be even for a
normal MAC address and odd for a group address.

For more information:

http://standards.ieee.org/regauth/oui/tutorials/lanman.html


HTH,


                                Neil.

>-----Original Message-----
>From: Craig FALCONER [mailto:cfalconer at avonside dot school dot nz]
>Sent: Thursday, August 25, 2005 4:08 PM
>To: 'Joey Young - HOTMAIL'; m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
>Subject: RE: [m0n0wall] m0n0wall on IP330
>
>Don't MAC addresses have to start with 00 as the first octet?
>
>
>
>-----Original Message-----
>From: Joey Young - HOTMAIL [mailto:joey underscore young at hotmail dot com]
>Sent: Friday, 26 August 2005 8:38 a.m.
>To: m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
>Subject: [m0n0wall] m0n0wall on IP330
>
>I am trying to put m0n0wall on a Nokia IP330 and I have gone through
all the
>instructions to a "T". I have used Chris's instructions, and got into
the
>config.xml file and did the <spoofmac>. Everything comes up on the
serial
>and the new mac addresses are shown. (01:02:03:04:05:xx) If I connect a
>laptop, I get a DHCP address and the unit boots fine. When I load the
latest
>Generic-pc BETA 1.2b9 I can ping from the Nokia unit to a client but
the
>client cannot ping the IP330. I still get a DHCP address. I downgraded
to
>the latest v1.11 and I still get a DHCP address but the ability to ping
from
>the Nokia feature is not there. (This is given) I tried pinging the
IP330
>unit and can't. The Web GUI does not work on either.  Can someone let
me
>know if I am missing something? It seems that I am 99% there.
>
>
>
>---------------------------------------------------------------------
>To unsubscribe, e-mail: m0n0wall dash unsubscribe at lists dot m0n0 dot ch
>For additional commands, e-mail: m0n0wall dash help at lists dot m0n0 dot ch

-- 
Neil A. Hillard                E-Mail:   neil at dana dot org dot uk
                               Web:      http://www.dana.org.uk/

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: m0n0wall dash unsubscribe at lists dot m0n0 dot ch
For additional commands, e-mail: m0n0wall dash help at lists dot m0n0 dot ch