[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  Sasa Stupar <sasa at stupar dot homelinux dot net>
 To:  m0n0wall general mailing list <m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch>
 Subject:  Re: [m0n0wall] newbie question
 Date:  Thu, 17 Nov 2005 21:47:54 +0100
--On 17. november 2005 20:32 +0100 Toni Carbonell 
<tcarbonell at accesinformatic dot com> wrote:

> Hi. I'm new with m0n0... yes.. the typical guy who asks basic questions,
> that maybe have been answered before but the so called "new bie" didn't
> find in the forum...
> so... sorry for my question and with no more preamble.. here I go!
>
> I discovered m0n0 yesterday. I think that it will match my needs. I have
> a DSL connection with static IP and a LAN.
> I have a new PC with 2 ethernet cards, a floppy and a CD with m0n0.
> I have done some basic configuration: assigned LAN and WAN adapters with
> the correct IPs and created two "critical" rules: allow any conection
> from/to any port in both adapters.
> I can ping from the LAN to the LAN adapter in the m0n0 PC... but I can't
> access internet.
> LAN PCs have the LAN IP of m0n0 as the gateway.
> What is wrong?.. I know that is dificult to say, but maybe someone can
> give me some light.
>
> The strange thing is that from the m0n0 console I can't ping anything...
> every test reports "timeout"
>
> Maybe the problem is the wan configuration? The WAN IP is my static IP,
> and the mask and gateway the same that works in my actual router.
>
> any hint?
>
> anyone from Spain with Telefonica DSL Static IP connection?
>
> Thanks and hope that soon I can answer questions the the group.
>

Have you check this <http://doc.m0n0.ch/handbook-single/#id2618475>?

Regards,
Sasa