[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  brett at woollum dot com
 To:  m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
 Subject:  RE: [m0n0wall] 1:1 NAT works ok, but there's a catch?
 Date:  Mon, 21 Nov 2005 22:59:10 -0700
Ok, i got it all working ok.

I have the 1:1 NAT set up still, but what I was doing before was adding
the firewall rules to the LAN interface. I needed to add them to the
WAN interface, yet still with the LAN IP (didnt make sense to do it
like this at first - but i get it now). 

All seems well! Thanks!

> -------- Original Message --------
> Subject: Re: [m0n0wall] 1:1 NAT works ok, but there's a catch?
> From: Chris Buechler <cbuechler at gmail dot com>
> Date: Mon, November 21, 2005 8:27 am
> To: 
> Cc: m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
> 
> On 11/21/05, brett at woollum dot com <brett at woollum dot com> wrote:
> > Whoops! I do actually have different external IP's there! I just forgot
> > to change it because I used copy/paste in that email. The Maincomputer
> > is on 198, and the server is on 251.  I am STILL trying to forward
> > these ports so maybe someone has another idea? Thanks!
> >
> 
> do you see the traffic getting dropped every time?  If not, if you
> enable logging on the pass rule do you see it getting passed?  If you
> go to whatismyip.com from the internal hosts, does it indeed show them
> being properly 1:1 NAT'ed to that public IP?  What exactly is the
> firewall rule (should be source IP any, source port any, destination
> IP the private IP of the box, destination port which ever service you
> want open (80 or whatever)).
> 
> -Chris
> 
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: m0n0wall dash unsubscribe at lists dot m0n0 dot ch
> For additional commands, e-mail: m0n0wall dash help at lists dot m0n0 dot ch