[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  Raylund Lai <raylund dot lai at kankanwoo dot com>
 Cc:  m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
 Subject:  Re: [m0n0wall] MonoWall PPOE connection very slow
 Date:  Thu, 15 Dec 2005 15:19:53 -0500
May be a faulty nic?

btw, you could change the mtu at the WAN page and enter 1454 on the 
space of MTU.

Cheers
Raylund

Jim wrote:

> Raylund & Jonathan,
>
> Thanks for the ideas. I have tried both of the changes and no change. 
> If I ping my WAN IP I have no loss
> If I ping the ISP side of the link I have a 50% loss. I don't have 
> this problem with the Westell DSL modem
> I changed the ngo mtu with exec.php  ifconfig ng0 mtu 1454 and checked 
> via status.php to make sure it took
> and it did. No change. The Fragmented packets made the issue worse as 
> well.
>
> I really need to get this working if anyone can shed any light on the 
> PPOE issue if that is what it is ?
>
> I am running 1.2 on a PC with CDROM / Floppy
>
> Here is my interfaces upon re-boot from status.php if this helps
> fxp0: flags=9843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,LINK0,MULTICAST> mtu 1500
>     options=40<POLLING>
>     inet 192.168.225.254 netmask 0xffffff00 broadcast 192.168.225.255
>     ether 00:d0:b7:a6:b4:e8
>     media: Ethernet autoselect (100baseTX <full-duplex>)
>     status: active
> rl0: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
>     options=40<POLLING>
>     ether 00:e0:7d:b3:bf:5b
>     media: Ethernet autoselect (10baseT/UTP)
>     status: active
> rl1: flags=8802<BROADCAST,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
>     options=40<POLLING>
>     ether 00:e0:7d:b4:f5:e8
>     media: Ethernet autoselect (10baseT/UTP)
>     status: no carrier
> lo0: flags=8049<UP,LOOPBACK,RUNNING,MULTICAST> mtu 16384
>     inet 127.0.0.1 netmask 0xff000000
> ng0: flags=88d1<UP,POINTOPOINT,RUNNING,NOARP,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1492
>     inet 66.208.151.145 --> 10.225.230.18 netmask 0xffffffff----- 
> Original Message ----- From: "Raylund Lai" <raylund dot lai at kankanwoo dot com>
> Cc: <m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch>
> Sent: Wednesday, December 14, 2005 10:33 PM
> Subject: Re: [m0n0wall] MonoWall PPOE connection very slow
>
>
>> Before you allow fragmented packets, check your ADSL MTU.  m0n0wall 
>> default to 1492.  You can set to 1454.
>>
>> Cheers
>> Raylund
>>
>> Jonathan De Graeve wrote:
>>
>>> Allow fragmented packets to pass the firewall.
>>>
>>> J.
>>>
>>> -- 
>>> Jonathan De Graeve
>>> Network/System Administrator
>>> Imelda vzw
>>> Informatica Dienst
>>> 015/50.52.98
>>> Jonathan dot de dot graeve at imelda dot be
>>
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: m0n0wall dash unsubscribe at lists dot m0n0 dot ch
> For additional commands, e-mail: m0n0wall dash help at lists dot m0n0 dot ch
>