[ previous ] [ next ] [ threads ]
 From:  sai <sonicsai at gmail dot com>
 To:  Adam Lubkowski <al at life dot pl>
 Cc:  m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
 Subject:  Re: [m0n0wall] cannot assign gateway/external modem/subnets...
 Date:  Sat, 28 Jan 2006 11:45:49 +0500
On 1/27/06, Adam Lubkowski <al at life dot pl> wrote:
> Hello!
> Let`s start from the beginning. My configuration looks like that:
> adsl line - adsl modem - monowall - lan
> Where the modem is an BT Voyager 205, set up in zipb mode (this is
> strange, when i connect this modem directly to winxp box, is giving me a
> ip - /gateway- /netmask via
> dhcp and everything is working well.
> When i`m connecting the modem to monowall, and trying to set up WAN
> interface to take settings from DHCP is not working properly (ip is
>, gateway
> Before starting with monowall i was using slackware linux (dhcp settings
> taken  properly) and clark connect (dhcp was not working but i set up a
> static ip, and was ok)
> I`m trying to use static IP configuration for my monowall. I set up IP,
> netmask, gateway. But when i look at diagnostics-interfaces - my gateway
> is not showing.
> Trying to ping my gateway is giving no route to host result.
> Sorry for complicated post, i`m really not into networking, but i need a
> reliable router for a small LAN
> Maybe someone got experience with this configuration?
> thanx in advance, adam
given Clark connect doesnt work with DHCP either, maybe something
wrong with your ISPs DHCP server.

 However try turning off the modem then turn it on after a few
minutes, then turn on the m0n0. This works for me when using cable
modems with DHCP.