[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  Jeff Buehler <jeff at buehlertech dot com>
 To:  Simon Vetterli <simon dot vetterli at thaipath dot ch>
 Cc:  m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
 Subject:  Re: AW: [m0n0wall] Problem to Connect with VPN (PPTP) from outside
 Date:  Mon, 20 Feb 2006 09:50:13 -0800
Hi Simon -

Try enabling ICMP in the firewall (WAN).

Jeff

Simon Vetterli wrote:
> Hi Jeff
>
> It's working now, I mean it was the wrong IP-Adresse from outside...
>
> My follow problem is now, when I connect to the network, I can't ping to
> The Gateway...
>
> What do I wrong?
>
> -------------------------------------
> Simon Vetterli
> Margarethenstrasse 1
> CH-8152 Glattbrugg
> Switzerland
> -------------------------------------
> http://www.thaipath.ch
> simon dot vetterli at thaipath dot ch
> mobile: +41 76 336 1155
> phone: +41 44 500 2164
> ------------------------------------- 

> Von: Jeff Buehler [mailto:jeff at buehlertech dot com] 
> Gesendet: Montag, 20. Februar 2006 17:45
> An: simon dot vetterli at thaipath dot ch
> Cc: m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch; simon dot vetterli at hotelplan dot ch
> Betreff: Re: [m0n0wall] Problem to Connect with VPN (PPTP) from outside
>
> Hi Simon -
>
> Make certain your firewall settings are correct.  There should be a tab 
> in the web-based interface for PPTP VPN that allows client connections.
> If that is set up properly, it is possible that your provider is somehow 
> blocking ports - I don't know what a "Smartnode" is, but it sounds odd 
> to me since it is obviously in front of m0n0wall so that is the most 
> likely candidate for a block if m0n0wall is properly configured.
>
> Jeff
>
>
> simon dot vetterli at thaipath dot ch wrote:
>   
>> Hi
>> When I try to connect my network from outside (with VPN), I get the
>> Error 800 (Error Message: VPN Connection Error 800: Unable to Establish
>> Connection).
>> My network is following:
>>
>> -> Internet
>> -> SmartNode (Telephonegateway) Internal Adresse 192.168.1.1;
>> External-Adress: 80. something
>> -> m0n0Wall WAN 192.168.1.10 (static); LAN: 10.201.130.1
>>
>> I'm not shure, but maybe the problem is this SmartNode... But I can't
>> configure it!! Only my provider.
>>
>> Waiting for some answers.
>>
>> Kind Regards.
>>
>> Simon Vetterli
>> ------------------------------------------
>> Simon Vetterli
>> Margarethenstrasse 1
>> CH-8152 Glattbrugg
>> Switzerland
>> ------------------------------------------
>> http://www.thaipath.ch
>> mailto:simon dot vetterli at thaipath dot ch
>> ------------------------------------------
>>
>>
>>
>>
>> ---------------------------------------------------------------------
>> To unsubscribe, e-mail: m0n0wall dash unsubscribe at lists dot m0n0 dot ch
>> For additional commands, e-mail: m0n0wall dash help at lists dot m0n0 dot ch
>>
>>
>>   
>>