[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  "Steebe" <steebe at centrum dot cz>
 To:  <m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch>
 Subject:  Re: [m0n0wall] Re: StartUP and SETUP :-(
 Date:  Thu, 22 Jan 2004 20:04:13 +0100
All from boot :

BTX loader 1.00 BRTX version is 1.01
Console : internal video / keyboard
BIOS drive A: is disk0
Bios drive C: is disk1
Bios 639kB/31744kB available memory

FreeBSD/386 bootstrap loader , Revision 0.8
(root at nb dot neon1 dot net Mon Jul 28 20:31:49 CEST 2003
/kernel text=0x23844 data = 0x3c010+0x22d00 syms=(0x6x0x36b10+0x4+03e128
Hit ENTER to boot imediaetely , or any other key for command prompt

Booting KERNEL


Copyright (c) 1992-2003 The FreeBSD Project
Copiright (c) 1979 , 1980 , 1983 , 1986, 1988 , 1989 , 1991 , 1992 , 1993 ,
1994
The Regents of the University of California . all Rights reserved

FreeBSD - release -p1 #0 : satJan 17 11:64 57 CET 22004
root@.neon1.net : /usr/src/sys/compile/MONOWALL_generic
Time counter "i8254! frequenci 1193182 Hz
CPU : Pentium /P54C (120.05.-Mhz 586 - class CPU
Origin = !GenuineIntel! ID = 0x52c Steping = 12
Features = 0x1bf <FPU,VME,DE,PSE,TSC,MSR,MCE,CX8
real memory =  33556632 (32768K bytes)
Avail memory 18259968 (17832K bytes

Preloaded mfs_root !/mfsroot! at 0xc0e0e09c.
Intel Pentium detected , instaling workaround for F00F bug
md0 Preloaded image </mfsroot> 10485760 bytes at 0xc040cd90
md1 : Malloc disk
npx0 <math processor> on motherboard
npx : INOIIT 16 interface
pcib0:<Host to PCI bridgeon mother board
pci0 : <PCIbus> on pcib0
isab0:<ISA 82371SB PCI to ISA bridge> at device 7.0 on pci0
isa0: <ISA bus> on isab0
atpci0:<Intel PIIX3 ATA controller> port 0xe800-0xe80f at device 7.1 on pci0
ata00: at 0x1f0 irq 14 on atapci0
ata1 : at 0x170 irq 15 on atapci0
wi0 <Intersil Prism 2.5> mem 0xfb800000-0xfb800fff irq 11 at device 11.0 on
psi0

wi0: 802.11 address : 00:60:83:6b:d2:cf
wi0 using RF : PRISM2.5 MAC : ISL3874A (Minui-PCI)
wi0Intersil Firmware : Primary 1.01.01 , Station 1.07.04
pci0 : <S3 964 grafphics accelerator > at 12.0
orm0 : <Optipon ROM> at iomem 0xc0000-0xc7fff on isa0
pmtimer on isa0
fdc0 <NEC 72065B> or clone> at port 0x3f0-0x3f5,0x3f7 irq 6 drq 2 on isa0
fcd : FIIFO enabled ,8byte treshold
fd0 : <1440 - Kb 3.5! drive> on fdc0 drive0
atkbdc0: <Keyboard > flags 0x1 irq 1 on atkbdc0
kbd0 at atkbd0
vga0:<Generic ISA VGA>at port 0x3c0-0x3df iomem 0xa0000-0xbffff on isa 0
sc0: <System console> at flags 0x10 on isa0
sc0 : VGA <16 virtual consoles , flags = 0x300>
sio0 at port 0x3f8-0x3ff irq 4 flags 0x10 on isa0
sio0 type 16550A
sio1 at port 0x2f8-0x2ff irq 3 on isa0
sio : type 16550A
ep0 : <3Com 3C509-Combo EtherLink III> at port 0x 300-0x30f irq on isa0
ep0:Ethernet adress 00:a0:24:70:9c:7e
BRIDGE 020214 loaded
IPSEC : Initialized Security Association Procesing .
IP Filter : v3.4.31 initialized . Defautlt = block all, Logging = enabled
ad0 : 515MB <conner Perpherals 540MB - CFS541A> (1048/16/63) at ata0-master
WDMA2

Mountiong root ftom usf:/dev/md0c
Found configuration on ad0.
Initializing timezone ....done
Initializing PC cards ...failed ( probably no PC card controller present)
Configuring firewall .... done
Configuring LAN ....done
Configuring WAN interface ... done
Starting syslog service ....done
Starting webGUI ... done
Starting DNS forwarder ... done
Starting NTP client ... done




LAN  IP adress : 10.0.79.1

Port configuration :

Lan -> sis0
wan ->sis1


- that is all from my boot sequence ...  help me :-(

----- Original Message ----- 
From: "fisch" <fisch at conne dash island dot de>
To: "Steebe" <steebe at centrum dot cz>
Sent: Thursday, January 22, 2004 12:38 PM
Subject: Re: [m0n0wall] Re: StartUP and SETUP :-(


> do you have at least 2 NIC's configured (LAN and WAN)?
> that was my problem, with only a LAN NIC it doesn't work
>
> On Thu, 2004-01-22 at 00:27, Steebe wrote:
> > >   OK - I have cards : Wireless Zcomax XI-626 PCI and Ethernet 3Com ISA
> > >
> >
> > Using generic-pc, those devices should be found correctly.  What device
> > names are assigned to them when you run the "assign network
interfaces"?: My Wlan and Ehternet card : wi0: my MAC adresswi0: using
RF:Prism2.5 MAC:ISL3874A(Mini-PCIwi0:Intersil Firmware : Prioimary 1.01.01 ,
Station 1.07OK ep0 3Com 3C509-Combo EtherlinkIIIep0:Ethernet adress : MAC
..All is done  becouse   Initializing PC Cards .... failed ( probably no PC
card controled present )Config... LAN  done WWNA done Timezone done  all
done :-( ! on my vindows  ic connected 10 Mbps  ( i have 10/100 ethernet
card)
> > Ping -  NO , http://.... NO  :-(
> -- 
> fisch <fisch at conne dash island dot de>
>
>