[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  "Wilfred E. Savery" <wilfred dot savery at innovadotnet dot com>
 To:  "'Don Munyak'" <don dot munyak at gmail dot com>, <m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch>
 Subject:  RE: [m0n0wall] IPSEC Issues site-to-site ver 1.22
 Date:  Sun, 8 Jan 2006 14:13:04 -0600
I could reach my remote site LAN when pinging from m0n0 but when I try
reaching the remote LAN from my LAN I have no success...

Let me know if you solve this issue I'm very urgent to get this solved I
have a week now fighting with this.

Thanks

W.S:


-----Original Message-----
From: Don Munyak [mailto:don dot munyak at gmail dot com] 
Sent: Monday, May 08, 2006 12:49 PM
To: Wilfred E. Savery; m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
Subject: Re: [m0n0wall] IPSEC Issues site-to-site ver 1.22

On 1/8/06, Wilfred E. Savery <wilfred dot savery at innovadotnet dot com> wrote:
> Have this same problem
> If you get it solve let me know
>
> One question why is necessary to ADD ESP IPSEC rule?

In ver 1.21 ESP was added automatically. For some reason, this step
was not performed automatically when I enabled IPSEC...when it should
have...atleast according to the doc's.

If however your asking why..."in general" do you have to allow ESP,
this is needed to allow IPSEC connections to work. It's my
understanding that this is the case with most router/firewalls. By
default ESP is not configured.

~ Don

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: m0n0wall dash unsubscribe at lists dot m0n0 dot ch
For additional commands, e-mail: m0n0wall dash help at lists dot m0n0 dot ch