[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  "jan gestre" <m0n0wall dot list at gmail dot com>
 To:  "Gerard Lally" <abalta at iol dot ie>
 Cc:  m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
 Subject:  Re: [m0n0wall] is my firewall working
 Date:  Wed, 31 May 2006 05:28:25 +0800
On 5/31/06, Gerard Lally <abalta at iol dot ie> wrote:
>
> Connection:  Satellite broadband with static IP address
> Firewall: m0n0wall, with mostly default settings
> Clients:  Windows XP Pro
> Crossover cable from satellite modem to external NIC on m0n0wall, and
> ordinary patch cable from internal NIC on m0n0wall to 16-port switch.
> m0n0wall as DHCP server to LAN
> Internet working properly.
>
> Hello
> I have just migrated from Smoothwall Express to m0n0wall and I have an
> urgent question for you.  The firewall is up and running over an hour now
> but until a few minutes ago there were no entries in the firewall log, as
> though it was blocking nothing.  I have Kerio as a software firewall on my
> Windows XP client and it was blocking traffic from the outside for nearly
> an
> hour!  And just now I see five entries in my firewall log on m0n0wall yet
> I
> have changed nothing!  Should this be happening?  It's as though the
> firewall took an hour to wake up, and but for the fact I had Kerio running
> as well I would have been left totally exposed.
> Smoothwall seemed to record frequent attacks.  Is it just that m0n0wall
> doesn't log all types of attack, or am I missing something altogether?
> Any help much appreciated.
> Thank you,
> Gerard.


go to the diagnostics logs on the left pane, then click settings, see to it
that there is a check in the "log packets blocked by the default rule"

---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: m0n0wall dash unsubscribe at lists dot m0n0 dot ch
> For additional commands, e-mail: m0n0wall dash help at lists dot m0n0 dot ch
>
>