[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  "Sean R. Cunningham" <seanc at logic2020 dot com>
 To:  <m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch>
 Subject:  PPTP Server trouble 1.23b1 - doesn't appear to allow any incoming connections
 Date:  Wed, 14 Jun 2006 12:11:03 -0400
I'm having trouble setting up PPTP on one of my Monowalls.  I have it
working well on another Monowall with v1.22.

 

The symptom is that PPTP clients seem to get no traction at all. The XP
clients claims there is no server at the remote end.  

 

I have the PPTP server configured in Mono using server address that is
in the LAN network but not in DHCP scope.  All firewalls are turned off
on the XP client.

 

I get the following logs:

 

Jun 14 08:56:17 mpd: mpd: pid 726, version 3.18 (root at fb411 dot neon1 dot net
12:26 26-Nov-2005) 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt0] ppp node is "mpd726-pt0" 

Jun 14 08:56:17 mpd: mpd: local IP address for PPTP is 0.0.0.0 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt0] using interface ng1 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt1] ppp node is "mpd726-pt1" 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt1] using interface ng2 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt2] ppp node is "mpd726-pt2" 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt2] using interface ng3 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt3] ppp node is "mpd726-pt3" 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt3] using interface ng4 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt4] ppp node is "mpd726-pt4" 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt4] using interface ng5 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt5] ppp node is "mpd726-pt5" 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt5] using interface ng6 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt6] ppp node is "mpd726-pt6" 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt6] using interface ng7 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt7] ppp node is "mpd726-pt7" 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt7] using interface ng8 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt8] ppp node is "mpd726-pt8" 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt8] using interface ng9 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt9] ppp node is "mpd726-pt9" 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt9] using interface ng10 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt10] ppp node is "mpd726-pt10" 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt10] using interface ng11 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt11] ppp node is "mpd726-pt11" 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt11] using interface ng12 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt12] ppp node is "mpd726-pt12" 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt12] using interface ng13 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt13] ppp node is "mpd726-pt13" 

Jun 14 08:56:17 mpd: [pt13] using interface ng14 

Jun 14 08:56:18 mpd: [pt14] ppp node is "mpd726-pt14" 

Jun 14 08:56:18 mpd: [pt14] using interface ng15 

Jun 14 08:56:18 mpd: [pt15] ppp node is "mpd726-pt15" 

Jun 14 08:56:18 mpd: [pt15] using interface ng16

 

Can anyone help me figure out how to diagnose this?

 

 

Sean R. Cunningham  | Logic20/20, Inc.     

T 206-774-1947 x.200| C 206-354-9891 

seanc at logic2020 dot com| F 866-609-6920

http://www.logic2020.com/