[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  "Morten Pedersen" <mojope at gmail dot com>
 To:  m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
 Subject:  Intel Pro/1000MT Quad Port network adapter and VLAN
 Date:  Mon, 21 Aug 2006 14:39:11 +0200
Hi.

I have some trouble setting up VLAN with this adapter against a Cisco
3750 routerswitch. It works without VLAN. Can anyone help me, if I
might have some wrong settings?

$ ifconfig -a
em0: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
	options=3<RXCSUM,TXCSUM>
	inet 82.117.32.148 netmask 0xffffff80 broadcast 82.117.32.255
	ether 00:14:22:09:b0:a1
	media: Ethernet autoselect (1000baseTX <full-duplex>)
	status: active
em1: flags=8802<BROADCAST,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
	options=3<RXCSUM,TXCSUM>
	ether 00:04:23:c4:3d:f0
	media: Ethernet autoselect
	status: no carrier
em2: flags=8802<BROADCAST,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
	options=3<RXCSUM,TXCSUM>
	ether 00:04:23:c4:3d:f1
	media: Ethernet autoselect
	status: no carrier
em3: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
	options=3<RXCSUM,TXCSUM>
	inet 82.117.36.149 netmask 0xffffff80 broadcast 82.117.36.255
	ether 00:04:23:c4:3d:f2
	media: Ethernet autoselect (1000baseTX <full-duplex>)
	status: active
em4: flags=8802<BROADCAST,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
	options=3<RXCSUM,TXCSUM>
	ether 00:04:23:c4:3d:f3
	media: Ethernet autoselect
	status: no carrier
em5: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
	options=3<RXCSUM,TXCSUM>
	inet 192.168.120.1 netmask 0xffffff00 broadcast 192.168.120.255
	ether 00:14:22:09:b0:a2
	media: Ethernet autoselect (1000baseTX <full-duplex>)
	status: active
lo0: flags=8049<UP,LOOPBACK,RUNNING,MULTICAST> mtu 16384
	inet 127.0.0.1 netmask 0xff000000
vlan0: flags=9842<BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,LINK0,MULTICAST> mtu 1500
	ether 00:04:23:c4:3d:f2
	media: Ethernet autoselect (1000baseTX <full-duplex>)
	status: active
	vlan: 200 parent interface: em3
vlan1: flags=9842<BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,LINK0,MULTICAST> mtu 1500
	ether 00:04:23:c4:3d:f2
	media: Ethernet autoselect (1000baseTX <full-duplex>)
	status: active
	vlan: 201 parent interface: em3
vlan2: flags=9843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,LINK0,MULTICAST> mtu 1500
	inet 192.168.110.149 netmask 0xffffff00 broadcast 192.168.110.255
	ether 00:04:23:c4:3d:f2
	media: Ethernet autoselect (1000baseTX <full-duplex>)
	status: active
	vlan: 6 parent interface: em3



And on the routerswitch:
mol-rs-003#sh run int gigabitEthernet1/0/13
Building configuration...

Current configuration : 192 bytes
!
interface GigabitEthernet1/0/13
 description Trunk til mol-fw-001
 switchport trunk encapsulation dot1q
 switchport trunk native vlan 201
 switchport mode trunk
 spanning-tree portfast
end


Thanks,

Morten