[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  drovalev at kaluga dash gov dot ru
 To:  m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
 Subject:  MPD PPPoE - CHAP: rec'd FAILURE #0
 Date:  Thu, 5 Oct 2006 14:29:09 +0400
Hello!

My provider has passed with L2TP on BRAS (Cisco).
After that MPD cannot establish PPPoE connection!!!
And I have collected nucleus MONOWALL on usual FreeBSD 4.11 - here all
works!!! In what there can be a problem???
log:
Oct 3 15:26:31    mpd: MAGICNUM 0e5ee0f8
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] LCP: rec'd Configure Request #0 link 0
(Req-Sent)
Oct 3 15:26:31    mpd: MRU 1492
Oct 3 15:26:31    mpd: AUTHPROTO 0xc227
Oct 3 15:26:31    mpd: MAGICNUM 4de61098
Oct 3 15:26:31    mpd: CALLBACK
Oct 3 15:26:31    mpd: Not supported
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] LCP: SendConfigRej #0
Oct 3 15:26:31    mpd: CALLBACK
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] LCP: rec'd Configure Ack #41 link 0
(Req-Sent)
Oct 3 15:26:31    mpd: MRU 1492
Oct 3 15:26:31    mpd: MAGICNUM 0e5ee0f8
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] LCP: state change Req-Sent --> Ack-Rcvd
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] LCP: rec'd Configure Request #1 link 0
(Ack-Rcvd)
Oct 3 15:26:31    mpd: MRU 1492
Oct 3 15:26:31    mpd: AUTHPROTO 0xc227
Oct 3 15:26:31    mpd: MAGICNUM 4de61098
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] LCP: SendConfigNak #1
Oct 3 15:26:31    mpd: AUTHPROTO CHAP MD5
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] LCP: rec'd Configure Request #2 link 0
(Ack-Rcvd)
Oct 3 15:26:31    mpd: MRU 1492
Oct 3 15:26:31    mpd: AUTHPROTO CHAP MSOFTv2
Oct 3 15:26:31    mpd: MAGICNUM 4de61098
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] LCP: SendConfigAck #2
Oct 3 15:26:31    mpd: MRU 1492
Oct 3 15:26:31    mpd: AUTHPROTO CHAP MSOFTv2
Oct 3 15:26:31    mpd: MAGICNUM 4de61098
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] LCP: state change Ack-Rcvd --> Opened
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] LCP: phase shift ESTABLISH --> AUTHENTICATE
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] LCP: auth: peer wants CHAP, I want nothing
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] LCP: LayerUp
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] CHAP: rec'd CHALLENGE #0
Oct 3 15:26:31    mpd: Name: "MCZN-PR"
Oct 3 15:26:31    mpd: Using authname "agg at agg dot intranet"
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] CHAP: sending RESPONSE
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] CHAP: rec'd FAILURE #0
Oct 3 15:26:31    mpd: MESG: E=691 R=1 C=0CFA6D4A1DEE0B1ECC922B9C9A643091
V=3
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] LCP: authorization failed
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] device: CLOSE event in state UP
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] device is now in state CLOSING
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] device: DOWN event in state CLOSING
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] device is now in state DOWN
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] link: DOWN event
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] LCP: Down event
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] LCP: state change Opened --> Starting
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] LCP: phase shift AUTHENTICATE --> DEAD
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] LCP: LayerDown
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] device: OPEN event in state DOWN
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] pausing 4 seconds before open
Oct 3 15:26:31    mpd: [pppoe] device is now in state DOWN

HELP!!!