[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  "Joe Lagreca" <lagreca at gmail dot com>
 To:  "Vadim Pushkin" <wiskbroom at hotmail dot com>
 Cc:  xphilz at gmail dot com, m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
 Subject:  Re: [m0n0wall] Unable To Determine Why Outbound SMTP Does Not Work
 Date:  Mon, 23 Oct 2006 10:33:33 -0700
If you are sure your ISP isn't blocking port 25, you may want to see
if you are running McAfee Virusscan.  Check the access protection
section, and turn off mass mailing...., which blocks port 25 on your
local machine.



On 10/23/06, Vadim Pushkin <wiskbroom at hotmail dot com> wrote:
>
> I was able to recover by also rebuilding.  BTW, I too am using the latest
> version of m0n0.
>
> .vp
>
> >Hi,
> >
> >I am not sure if this helps, but I had a similar problem with the latest
> >build of m0n0wall.
> >
> >Basically I lost access to an external mail server on port 25 (not blocked
> >by the ISP) and the only way I could fix it was to rebuild my m0n0wall and
> >then everything returned to normal.
> >
> >It was bizarre as I never put any rules in my m0n0wall to block SMTP, I
> >only
> >ever put in a rule to allow it to my DMZ.
> >
> >I still have no idea why m0n0wall dropped this nor could I find anything in
> >any log saying it was blocked.
> >
> >Rgds,
> >Phil.
> >
> >
> >On 10/22/06, Vadim Pushkin <wiskbroom at hotmail dot com> wrote:
> >>
> >>Thanks guys, but my problem is getting outbound connections to other smpt
> >>servers.  I am testing by telnetting to another host on port 25.  I am not
> >>getting connected from one particuliar machine only, and it has no selinux
> >>running.  I have another windoze box that this does work for.  This
> >>happened
> >>after I created a nat rule, which I've since removed.  I am not sure if
> >>perhaps a remnant of this rule is hosing me somehow, which is why I need
> >>to
> >>know how to clean nat cache or something else.
> >>
> >>Thanks all,
> >>
> >>.vp
> >>
> >> >Lee Sharp wrote:
> >> > > On Sat, 2006-10-21 at 00:58 +0000, Vadim Pushkin wrote:
> >> > >> Hello;
> >> > >>
> >> > >> I've been using monowall for my home for quite some time, now I wish
> >>to
> >> >use
> >> > >> it for bigger things but I am baffled as to why I am unable to get
> >> >outbound
> >> > >> smtp from inside my LAN.  I have very simple rules and setup.
> >> > >>
> >> > >> My internal network is 192.168.1.0, my m0n0 box is 192.168.1.1
> >> > >
> >> > > Many ISPs filter smtp.  That is most likely your problem, as I am
> >> > > running mail servers behind many m0n0walls.
> >> >
> >> >Many ISPs who think they are smart block port 25, but do not understand
> >> >that port is for MTA (Mail Transport Agent) use to move message.
> >> >
> >> >The port to inject a message into the system is the "submission
> >> >services" port, which is 587.  Try setting that as your SMTP port.
> >> >Works on my ISP, which blocks inbound 25, but not 587.
>
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: m0n0wall dash unsubscribe at lists dot m0n0 dot ch
> For additional commands, e-mail: m0n0wall dash help at lists dot m0n0 dot ch
>
>