[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  Peter Allgeyer <allgeyer at web dot de>
 To:  m0n0wall <m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch>
 Subject:  Problems configuring hostap
 Date:  Fri, 16 Feb 2007 20:54:39 +0100
Hi,

anyone knows a problem setting up a Intersil Prism2.5 in hostap mode?

wi0: <Intersil Prism2.5> mem 0xa0000000-0xa0000fff irq 10
     at device 16.0 on pci0
wi0: 802.11 address: 00:05:3c:07:2b:2f
wi0: using RF:PRISM2.5 MAC:ISL3874A(Mini-PCI)
wi0: Intersil Firmware: Primary 1.00.07, Station 1.03.06

        <opt2>
            <descr>WIFI</descr>
            <if>wi0</if>
            <wireless>
                <standard></standard>
                <mode>hostap</mode>
                <ssid>HomeWLAN</ssid>
                <stationname/>
                <channel>11</channel>
                <wep>
                    <enable/>
                    <key>
                        <value>12345678</value>
                        <txkey/>
                    </key>
                </wep>
            </wireless>
            <ipaddr>10.0.0.1</ipaddr>
            <subnet>24</subnet>
            <bridge/>
            <enable/>
        </opt2>

And now the interesting thing:
It associates with a second AP which has configures the same data:

wi0: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
	inet 10.0.0.1 netmask 0xffffff00 broadcast 10.0.0.255
	ether 00:05:3c:07:2b:2f
	media: IEEE 802.11 Wireless Ethernet autoselect (DS/2Mbps)
	status: associated
	ssid HomeWLAN 1:HomeWLAN
	stationname "FreeBSD WaveLAN/IEEE node"
	channel 7 authmode OPEN powersavemode OFF powersavesleep 100
	wepmode MIXED weptxkey 1

BR, PIT


---------------------------------------------------------------------------
 copyleft(c) by |           ..you could spend *all day* customizing
 Peter Allgeyer |   _-_     the title bar. Believe me. I speak from
                | 0(o_o)0   experience." (By Matt Welsh)
---------------oOO--(_)--OOo-----------------------------------------------