[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  "Luke Fahey" <luke at advance dot on dot net>
 To:  "Tim Nelson" <tnelson at rockbochs dot com>
 Cc:  <m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch>
 Subject:  RE: [m0n0wall] 1.3.b11 lockups
 Date:  Fri, 16 May 2008 11:28:01 +0930
I have Read something interesting, and that is another user with an alix board  has had an issue
with once the Ethernet connection on the lan interface is disconnected and reconnected no traffic
will go through it. Perhaps this is the issue I am having. ( I haven’t tested this yet).



-----Original Message-----
From: Tim Nelson [mailto:tnelson at rockbochs dot com] 
Sent: Friday, 16 May 2008 6:55 AM
To: Manuel Kasper
Cc: m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch; Luke Fahey
Subject: Re: [m0n0wall] 1.3.b11 lockups

I'm running 1.3b11 on a plethora of hardware from old P2s, P3s, fanless Via mini-itx, etc with no
lockups or problems. Are you using any services that might cause lockups? My installations are
running traffic shaping, captive portal, and pptp generally. Most of them have around 30-40 rules
per interface as well. Some are running as standard multiple subnet routing with a WAN doing NAT and
others are running in a transparent bridge mode.

I think what I'm getting at is I've had no problems on a multitude of hardware and configuration
scenarios. It just may be a problem directly related to the Alix platform.

Tim Nelson
Systems/Network Support
Rockbochs Inc.

----- Original Message -----
From: "Manuel Kasper" <mk at neon1 dot net>
To: "Luke Fahey" <luke at advance dot on dot net>
Cc: m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
Sent: Thursday, May 15, 2008 4:23:16 PM GMT -06:00 US/Canada Central
Subject: Re: [m0n0wall] 1.3.b11 lockups

On 15.05.2008, at 10:35, Luke Fahey wrote:

> Using a wrap device with a Alix 2 board
> 500mhz processor
> 3 ethernet ports
> Nothing out of the ordinary in the logs.

Hmm, it's strange that this lockup issue seems to mostly get people  
with ALIX boards (from what I remember)... Still, we have no clue  
whether this is more likely a hardware issue with ALIX (or perhaps the  
combination of FreeBSD +  ALIX), or FreeBSD 6.3 in general.

Anbody here who's experiencing similar symptoms on a non-ALIX  
platform? Also, anybody who can reproduce the lockups at will? It's  
pretty hard to debug when you have to wait for hours or days each time  
you change something ;)

- Manuel

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: m0n0wall dash unsubscribe at lists dot m0n0 dot ch
For additional commands, e-mail: m0n0wall dash help at lists dot m0n0 dot ch