[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  "Christopher M. Iarocci" <iarocci at eastendsc dot com>
 To:  Quark IT - Hilton Travis <Hilton at QuarkIT dot com dot au>
 Cc:  m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
 Subject:  Re: [m0n0wall] hard reset required on soekris box when connecting via xp
 Date:  Sun, 18 May 2008 22:37:38 -0400
Quark IT - Hilton Travis wrote:
>> -----Original Message-----
>> From: Jake S [mailto:jake at asmessaging dot com]
>> Sent: Monday, 19 May 2008 1:56 AM
>>
>> Moe Sizlak wrote:
>>     
>>> Hi,
>>>
>>>  I have had a net5501 running monowall 1.3b11 for about a month now
>>> but find that most days after cold booting my XP box I need to hard
>>>       
>> reset
>>     
>>> my soekris box to connect.
>>>
>>> The soekris box is active and is working via serial cable. The linux
>>> box attached to it doesnt have the same issue.
>>>
>>> I have tried different versions of monowall, new nics, new
>>> CF cards. dhcp on dhcp off. I've run out of options.
>>>
>>> Is this hardware or software error? What can I do about it?
>>>
>>>
>>> Moe
>>>
>>> ps. I used to have an old pc running 1.3b7 and never had this issue
>>> with XP. Only since I got the soekris with 1.3b11.
>>>
>>>
>>>       
>> Perhaps downgrading your soekris box to 1.3b7 to confirm that it is
>> unique to that platform or software version perhaps?
>>
>> Jake
>>     
>
> I have a net5501 here running 1.3b11 and have a couple of XP Pro and
> Fista Ultimate boxes that get cold booted on a regularish basis (we
> build/reinstall client PCs here also, and they cold boot a lot more
> during this process than ours do) and haven't had this issue in the past
> month or more we've been running 1.3b11.
>   
I have a net5501 running PFSense with many XP Pro and Vista Business 
machines with no problems.  I'm not running m0n0wall on that particular 
box, but it does seem to clear the hardware as being the problem.

Chris