[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  "Holger Bauer" <Holger dot Bauer at citec dash ag dot de>
 To:  <m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch>
 Subject:  RE: [m0n0wall] Problem forcing speed and duplex mode (in 1.233 as well as in 1.3b11)
 Date:  Wed, 28 May 2008 08:07:33 +0200
m0n0wall list? What are you thinking I'm talking about? I'm in fact
talking about the m0n0wall version 1.233 and 1.3b11 and I'm talking
about the feature that used to work but doesn't seem to work anymore
(see 16.13. from http://doc.m0n0.ch/handbook-single/#FAQ.hiddenopts ).

Holger

> -----Original Message-----
> From: Michael Maxwell [mailto:m dot maxwell at optusnet dot com dot au] 
> Sent: Wednesday, May 28, 2008 5:31 AM
> To: m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
> Cc: Holger Bauer
> Subject: Re: [m0n0wall] Problem forcing speed and duplex mode 
> (in 1.233 as well as in 1.3b11)
> 
> On Wednesday 28 May 2008 12:38:19 am Holger Bauer wrote:
> 
> > Note that sis1 is still at autoselect and sis2 shows my 
> forced duplex 
> > settings but still negotiates to 10baseT/UTP. I just did this test 
> > with an old 10baseT hub though the original problem exists with a 
> > device that has 100baseTX/fullduplex set but negotiates to 
> 100baseTX/half duplex.
> > Forcing fullduplex doesn't work.
> 
> Yep, it's a nic/switch/cabling issue
> 
> > I tried 1.233 and 1.3b11 but the result is exactly the same 
> with both 
> > versions.
> >
> > Anybody have a clue what to do?
> 
> This is a monowall list 
> 
> > Thanks in advance
> > Holger
> 
> --
> Sincerely, Michael Maxwell
> 
> Email: m.maxwell AT optusnet.com.au
> Mobile: +61 (0)434 149 748
> FWD VoIP: 830761
> 
> 
> PC-BSD - Simplicity, Security, Speed! - www.pcbsd.org
>