[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  Ryan Mullins <rmullins at ciscomonkey dot net>
 To:  Lonnie Abelbeck <lists at lonnie dot abelbeck dot com>
 Cc:  m0n0wall List <m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch>
 Subject:  Re: [m0n0wall] 1.234 bug reports, please
 Date:  Mon, 25 Aug 2008 08:35:07 -0500
On Aug 25, 2008, at 8:31 AM, Lonnie Abelbeck wrote:

>
> On Aug 25, 2008, at 2:55 AM, Harald Sauff wrote:
>> Situation:
>> When I connect with my Apple MacBook (Leopard 10.5.4) via PPTP to my
>> 1.234 m0n0walls (both of them), it's not possible to route all  
>> traffic
>> through the m0n0wall, because it doesn't assign a subnet mask.
>> I don't know if anyone else has this problem and whether it is a  
>> Leopard
>> problem or a m0n0wall problem. Unfortunately I don't have any logs at
>> hand right now, but I will get some tonight.
>> greetings,
>> Harald
>
> Harald,
>
> I have my parents setup with m0n0wall 1.234, so I gave it a try on a  
> Mac PRO running 10.5.4.
>
> I normally don't send all traffic.
>
> In 10.5.4, the Network panel, select the PPTP config from the list  
> on the left, then click Advanced.  "Send all traffic over VPN  
> connection" can be checked there.  (this option was a global for all  
> connections in the past, now it is on a per PPTP config basis)
>
> I checked "Send all..." clicked Apply, then connected.  All my  
> internet traffic then went through the remote m0n0wall's WAN.
>
> This all works as expected.
>
> Lonnie

Verified it here on 10.5.4 as well.  Works as described for me.

-Ryan