[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  "Dennis Wallberg" <dennis dot wallberg at bredband dot net>
 To:  "'Demetrios Savvides'" <demetrios at w3 dot co dot za>, <m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch>
 Subject:  SV: [m0n0wall] Inbound NAT (port mapping)
 Date:  Thu, 26 Feb 2004 13:11:39 +0100
Do not use source port 80

-----Ursprungligt meddelande-----

Skickat: den 26 februari 2004 12:56
Till: m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch


I have not had a problem before the NAT was changed in  previous
version, 
however, now I seem to have a problem.
 
I have changed the GUI port to 81
 
I am using dynamic DNS to update the host to the new IP each time I
re-connect
 
The m0n0wall WAN connection is a PPPoE connection and I am assignd a
different IP each time.

The LAN IP is 192.168.7.1
I have a machine inside the lan (192.168.7.5) running a web server.
 
All this works... 
 
Here is my problem:
 
I have added a firewall rule to allow to 192.168.7.5 on port 80
(TCP/UDP) on the WAN interface.
In Inbound NAT I have added a rule :
Proto: (TCP/UDP)
source port 80
destination IP : 192.168.7.5
destination port : 80
 
But when trying to access the web server (site) from outside (WAN side)
it does not come up.
 
Can anyone tell me what I am doing wrong?
 
Demetrios Savvides
 
 
 

---
Incoming mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.595 / Virus Database: 378 - Release Date: 2004-02-25
 

---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.595 / Virus Database: 378 - Release Date: 2004-02-25