[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  "Ryan Mullins" <rmullins at ciscomonkey dot net>
 To:  "Barry Mather" <barry dot mather at dorecentres dot com dot au>, <m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch>
 Subject:  RE: [m0n0wall] can't get WAN ethernet link up in bridge mode which is connected to a sonicwall pro 320 LAN port
 Date:  Mon, 12 Apr 2004 23:21:49 -0500
Yeah, autodetect/duplex doesn't always work so nice.  Ecspecially in
Cisco gear.  :)

-----Original Message-----
From: Barry Mather [mailto:barry dot mather at dorecentres dot com dot au] 
Sent: Monday, April 12, 2004 10:40 PM
To: m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
Subject: RE: [m0n0wall] can't get WAN ethernet link up in bridge mode
which is connected to a sonicwall pro 320 LAN port

Hi,

I also have a network full of sonicwalls, and am fed up of paying top
dollah for them, not when m0n0wall does such an excellent job.
I'm just about to start rolling out m0n0wall to new offices ..

Anyway, I had exactly this problem a while ago with a cisco 2603 router,
link would just drop for no reason to it, after many battles with
sonicwall tech support they told me to manually force the sonicwall to
100mb half duplex, everything then worked.

After they told me I had kind of a forehead slapping moment.

Devices sometimes have real problems if they are both set to auto detect
carrier speed and duplex.  Forcing one of them to something will give
the other device something that it knows what to detect ..

Does that make sense ??

Try it out on the sonic.

Cheers

barry

-----Original Message-----
From: mkaishar at everse dot com [mailto:mkaishar at everse dot com]
Sent: 13 April 2004 13:00
To: erol at kemerkoy dot k12 dot tr; m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
Subject: RE: [m0n0wall] can't get WAN ethernet link up in bridge mode
which is connected to a sonicwall pro 320 LAN port

Not sure if you tried this, but are you using a cross-over cable between
two ethernet ports?  I make the mistake very often and forget to either
use a hub, switch or cross over cable.

I am interested to find out how you plan to integrate m0n0 with
sonicwall as I use a bunch of PRO300's



> -----Original Message-----
> From: Erol YILDIZ [mailto:erol at kemerkoy dot k12 dot tr]
> Sent: Sunday, April 11, 2004 11:58 PM
> To: m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
> Subject: [m0n0wall] can't get WAN ethernet link up in bridge mode 
> which is connected to a sonicwall pro 320 LAN port
> 
> 
> Hi,
> 
> I am trying to install a m0n0wall (in bridge mode) box WAN port to the

> LAN port of my sonicwall pro 320 firewall. My problem is, I can't get 
> link up from both m0n0wall LAN ports ethernet and on sonicwall. Are 
> there any incompatabilities between m0n0wall and other apliances? Can 
> this be because of different MTU s?
> 
> thanks
> 



This e-mail message may contain confidential or privileged information
and is intended solely for the individual to whom it is addressed. If
you are not the named addressee you should not disseminate, distribute
or copy this e-mail. If you have received it in error please notify us
immediately by telephoning 1300 55 77 11 and destroy this e-mail and any
attachments.

E-mail transmission cannot be guaranteed to be secure or error-free as
information could be intercepted, corrupted, lost, destroyed, arrive
late or incomplete, or contain viruses. The sender therefore does not
accept liability for any errors or omissions in the contents of this
message, which arise as a result of e-mail transmission. The content of
this email is not necessarily that of the Dore Acievement Centres unless
otherwise specified.

This email was scanned for possible viruses and was sent on 13/4/2004 by
barry dot mather at dorecentres dot com dot au to m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch



---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: m0n0wall dash unsubscribe at lists dot m0n0 dot ch
For additional commands, e-mail: m0n0wall dash help at lists dot m0n0 dot ch