[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  "Chet" <chet at pittech dot com>
 To:  m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
 Subject:  Rv: RE: [m0n0wall] can't get WAN ethernet link up in bridge mode which is connected to a sonicwall pro 320 LAN port
 Date:  Tue, 13 Apr 2004 8:45:28 -0100
I concur. Actually many devices have trouble with an auto/auto setup. I
ALWAYS force 100 full on dang near everything I run to avoid this issue. As
a matter of fact, that is the first thing I asked while we were looking at
Manuel's code was were to force 100 full.

--------- Mensagem Original --------
From: Ryan Mullins <rmullins at ciscomonkey dot net>
To: Barry Mather <barry dot mather at dorecentres dot com dot au>, m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
<m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch>
Subject: RE: [m0n0wall] can't get WAN ethernet link up in bridge mode which
is connected to a sonicwall pro 320 LAN port
Date: 13/04/04 03:22

>
> Yeah, autodetect/duplex doesn't always work so nice.  Ecspecially in
> Cisco gear.  :)
>
> -----Original Message-----
> From: Barry Mather [mailto:barry dot mather at dorecentres dot com dot au]
> Sent: Monday, April 12, 2004 10:40 PM
> To: m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
> Subject: RE: [m0n0wall] can't get WAN ethernet link up in bridge mode
> which is connected to a sonicwall pro 320 LAN port
>
> Hi,
>
> I also have a network full of sonicwalls, and am fed up of paying top
> dollah for them, not when m0n0wall does such an excellent job.
> I'm just about to start rolling out m0n0wall to new offices ..
>
> Anyway, I had exactly this problem a while ago with a cisco 2603 router,
> link would just drop for no reason to it, after many battles with
> sonicwall tech support they told me to manually force the sonicwall to
> 100mb half duplex, everything then worked.
>
> After they told me I had kind of a forehead slapping moment.
>
> Devices sometimes have real problems if they are both set to auto detect
> carrier speed and duplex.  Forcing one of them to something will give
> the other device something that it knows what to detect ..
>
> Does that make sense ??
>
> Try it out on the sonic.
>
> Cheers
>
> barry
>
> -----Original Message-----
> From: mkaishar at everse dot com [mailto:mkaishar at everse dot com]
> Sent: 13 April 2004 13:00
> To: erol at kemerkoy dot k12 dot tr; m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
> Subject: RE: [m0n0wall] can't get WAN ethernet link up in bridge mode
> which is connected to a sonicwall pro 320 LAN port
>
> Not sure if you tried this, but are you using a cross-over cable between
> two ethernet ports?  I make the mistake very often and forget to either
> use a hub, switch or cross over cable.
>
> I am interested to find out how you plan to integrate m0n0 with
> sonicwall as I use a bunch of PRO300's
>
>
>
> &gt; -----Original Message-----
> &gt; From: Erol YILDIZ [mailto:erol at kemerkoy dot k12 dot tr]
> &gt; Sent: Sunday, April 11, 2004 11:58 PM
> &gt; To: m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
> &gt; Subject: [m0n0wall] can't get WAN ethernet link up in bridge mode
> &gt; which is connected to a sonicwall pro 320 LAN port
> &gt;
> &gt;
> &gt; Hi,
> &gt;
> &gt; I am trying to install a m0n0wall (in bridge mode) box WAN port to
the
>
> &gt; LAN port of my sonicwall pro 320 firewall. My problem is, I can't get
> &gt; link up from both m0n0wall LAN ports ethernet and on sonicwall. Are
> &gt; there any incompatabilities between m0n0wall and other apliances? Can
> &gt; this be because of different MTU s?
> &gt;
> &gt; thanks
> &gt;
>
>
>
> This e-mail message may contain confidential or privileged information
> and is intended solely for the individual to whom it is addressed. If
> you are not the named addressee you should not disseminate, distribute
> or copy this e-mail. If you have received it in error please notify us
> immediately by telephoning 1300 55 77 11 and destroy this e-mail and any
> attachments.
>
> E-mail transmission cannot be guaranteed to be secure or error-free as
> information could be intercepted, corrupted, lost, destroyed, arrive
> late or incomplete, or contain viruses. The sender therefore does not
> accept liability for any errors or omissions in the contents of this
> message, which arise as a result of e-mail transmission. The content of
> this email is not necessarily that of the Dore Acievement Centres unless
> otherwise specified.
>
> This email was scanned for possible viruses and was sent on 13/4/2004 by
> barry dot mather at dorecentres dot com dot au to m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
>
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: m0n0wall dash unsubscribe at lists dot m0n0 dot ch
> For additional commands, e-mail: m0n0wall dash help at lists dot m0n0 dot ch
>
>
>
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: m0n0wall dash unsubscribe at lists dot m0n0 dot ch
> For additional commands, e-mail: m0n0wall dash help at lists dot m0n0 dot ch
>
>
>
>
>
>