[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  Charles Toepoel <monowall at toepoel dot net>
 To:  Eddie Fernandez <eddiefdz at netrox dot net>
 Cc:  m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
 Subject:  Re: [m0n0wall] Net4501 Slows Down
 Date:  Sun, 18 Apr 2004 10:34:46 +0200
Eddie Fernandez wrote:

>I recently changed from a standard 486 pc which I was using for m0n0wall
>to a Soekris Net5401 board. It seems that after I have it running and I
>have my machines doing multiple things my throughput comes down to a
>hault. The X86 machine that I was using before was a 133mhz with 64mgs
>of ram and a 32mg flash disk. The Net4501 is pretty much the same thing,
>it has the 133mhz cpu, with 64mg ram, and I have a 32mg CF card on it.
>The slow down was not occurring with the standard x86 pc but for some
>reason it happens with the 4501. Has anyone had similar problems. I have
>the latest Bios on the net4501. Like I mentioned, I booted up the
>net4501, had my machines doing all sorts of web downloads. A couple of
>minutes after being booted the net4501 was getting great throughput but
>after a couple of hours I was down to a 30kb download speed from my
>usual 1.2megabit and like I said, its not happening with the 486 system.
>Could it be that the Net4501 is running out of memory and thus causing
>the problem? I just find that weird because the 486 machine also has the
>same amount of ram. Any ideas? Please help.
>
>
>  
>
Hi Eddie,

I have the Net4501 as well and have a simular problem. My net4501 needs 
a reboot every 3/4 days.
Perhaps an idea to post this in the Soekris list ?

regards,

Charles