[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  Dinesh Nair <dinesh at alphaque dot com>
 To:  "Kevin R. Porter" <krp2 at bellsouth dot net>
 Cc:  m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
 Subject:  Re: [m0n0wall] Beta 1.1b13 --> DNS still does not work, clients get "Query refused" responses.
 Date:  Mon, 14 Jun 2004 16:26:09 +0800 (MYT)
On Sun, 13 Jun 2004, Kevin R. Porter wrote:

> (1) I notice that the other fellow having similar DNS problems with 1.1b12
> (Jeremias Reith) and I are both using PPPOE type WAN links...
> (2) from reading the mailing-list this DNS problem appears to have crept in
> between 1.1b9 and 1.1b10 (when Manuel upgraded from 4.9 to 4.10?)...

not really, i observed it with my 4.9 kernel as well, somewhere in the
same span (1.1b9 -> 1.1b10). (i dont use manuel's kernels, as i've got a
different device here)

and my WAN link is DHCP, not PPPoE. something about
/var/etc/nameservers.conf not being populated when /etc/resolv.conf is
generated, as you've already noticed.

actually, this one has me stumped.

Regards,                           /\_/\   "All dogs go to heaven."
dinesh at alphaque dot com                (0 0)    http://www.alphaque.com/
+==========================----oOO--(_)--OOo----==========================+
| for a in past present future; do                                        |
|   for b in clients employers associates relatives neighbours pets; do   |
|   echo "The opinions here in no way reflect the opinions of my $a $b."  |
| done; done                                                              |
+=========================================================================+