[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  zealot <zealot at tradersguild dot net>
 To:  m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
 Subject:  Re: [m0n0wall] problems with remote login to router
 Date:  Mon, 28 Jun 2004 17:37:09 -0500
Ryan Giobbi wrote:

> THANKS!
> 
> Works great now. 
> 
> -----Original Message-----
> From: zealot [mailto:zealot at tradersguild dot net] 
> Sent: Monday, June 28, 2004 5:39 PM
> To: m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
> Subject: Re: [m0n0wall] problems with remote login to router
> 
> Ryan Giobbi wrote:
> 
> 
>> 
>>Hello,
>> 
>>I am having problems remotely logging into m0n0wall from the internet.
>> 
>>I set the admin page to http, port 1026 (my provider filters 1-1024 
>>ports outbound), and added the rule:
>> TCP 	* 1026	(HTTP) 	192.168.0.1 	1026 	web admin 	 
>>To my firewall rules. 
>> 
>>Any ideas why this won't work? I thought that http://mypublicip:1026 from
> 
> a
> 
>>remote machine would connect to the web gui.   
>> 
>>
> 
> 
> Ryan,
> 
> Assuming that you configured m0n0wall to listen on port 1026 for the web gui
> (which isn't necessary in your scenario)...
> 
> In addition to the firewall rule, add a NAT rule to forward port 1026 on the
> WAN to 192.168.0.1 1026.
> 
> Tip: If you plan to forward ports, start with NAT rules first because
> there's a checkbox at the bottom of the page that reads, "Auto-add a
> firewall rule to permit traffic through this NAT rule".
> 
> z

Ryan,

Now that you're able to connect to the m0n0wall gui from the WAN side, 
you should use HTTPS with a significantly difficult to guess password, 
rather than wide-open HTTP. If you plan to do this, but need directions, 
search the m0n0wall mailing list archives for details.

z