[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  "Aaron Tunnell" <aaron at digitalvideogroup dot com>
 To:  <m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch>
 Subject:  RE: [m0n0wall] Can connect via PPTP but cannot see any remote computers
 Date:  Fri, 9 Jul 2004 10:12:55 -0400
Well I tried both suggestions.  I changed my VPN config to a new subnet in
the 51 range.  And I created a LMHOSTS file on the XP client that mapped
192.168.50.100 to the server.  But I still cant see anything on the remote
network after I successfully connect.  Any more ideas?-Aaron

Gateway Lan address 192.168.50.1
DHCP range is 192.168.50.5-192.168.50.100
My server VPN address is 192.168.51.101
And my Client VPN assigned address is 192.168.51.144

-----Original Message-----
From: Zadikem, Travis-taz [mailto:tzadikem at picosecond dot com]
Sent: Thursday, July 08, 2004 11:21 AM
To: Aaron Tunnell; m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
Subject: RE: [m0n0wall] Can connect via PPTP but cannot see any remote
computers


I had the same problem.  Do you have a wins server on the side that you
can't see.  If not,
you can just populate an LMHOSTS file on the windows XP as follows as an
example:

192.168.1.2	COMPUTERNAME	#PRE

make sure you use tabs between the items.

Travis




-----Original Message-----
From: Aaron Tunnell [mailto:aaron at digitalvideogroup dot com]
Sent: Thursday, July 08, 2004 8:58 AM
To: m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
Subject: [m0n0wall] Can connect via PPTP but cannot see any remote
computers


I set up PPTP VPN according to the directions, below is my configuration on
the Monowall box.  I can connect to my monowall from work via the built in
WinXP client, but I cannot see any of my computers that are behind the
monowall in network neighborhood.  Any idea why I can connect but cant see
anything?  I set up the addresses as best I could figure, but I may have a
conflict on my subnets.  So here is my config, any ideas?

Gateway Lan address 192.168.50.1
DHCP range is 192.168.50.5-192.168.50.100
My server VPN address is 192.168.50.101
And my Client VPN assigned address is 192.168.50.144

The subnet at work where I am connecting form is in the 192.168.2.x range is
this a conflict with the above?  Thanks for any help!

---------
Aaron Tunnell
Digital Media Specialist
Avid ACSR Windows | Unity
Digital Video Group, inc.
10049 Lickinghole Rd. - Suite A
Ashland, VA 23005
804-752-6650
804-752-6651 fax
aaron at digitalvideogroup dot com


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: m0n0wall dash unsubscribe at lists dot m0n0 dot ch
For additional commands, e-mail: m0n0wall dash help at lists dot m0n0 dot ch


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: m0n0wall dash unsubscribe at lists dot m0n0 dot ch
For additional commands, e-mail: m0n0wall dash help at lists dot m0n0 dot ch