[ previous ] [ next ] [ threads ]
 
 From:  "Graeme B. Davis" <Graeme dot Davis at mci dot com>
 To:  "John ." <jvoigt at gmail dot com>, m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch
 Subject:  Re: [m0n0wall] Traffic Shaper/MRTG/IP usage question...
 Date:  Tue, 21 Sep 2004 07:35:31 -0400
Can you post/share the mrtg script that you're using to parse the
output?  I'm definately interested in graphing my QoS and overall
bandwidth stats in cacti/mrtg/rrdtool

Thanks!
Graeme

----- Original Message ----- 
From: "John ." <jvoigt at gmail dot com>
To: <newmedia42 at excite dot com>
Cc: <m0n0wall at lists dot m0n0 dot ch>
Sent: Friday, September 17, 2004 3:02 PM
Subject: Re: [m0n0wall] Traffic Shaper/MRTG/IP usage question...


| It just means that your firewall rule is not matching.  Make sure
the
| rule is doing what you want it to do.
|
| John Voigt - Glad to see that someone is getting use of my idea. :-)
|
|
| On Fri, 17 Sep 2004 14:33:09 -0400 (EDT), NewMedia42
| <newmedia42 at excite dot com> wrote:
| >
| > I'm using the method outlined by John Voigt for feeding data into
MRTG, basically adding a Traffic Shaper rule for the inbound and
outbound data, then using a custom php page to output the results of
ipfw show; followed by a bit of perl code on the MRTG end a voila!  IP
stats!
| >
| > Now, this works fine on my home deployment of mono, running on a
4801, but I just built a 3gig P4 system running the generic mono PC
image and it doesn't appear to be working correctly.  When I do the
show, I see the following (I replace the first three octets with x):
| >
| > 50002       0         0 pipe 1 ip from x.x.x.1 to any via rl0
| >
| > 50003     168      4704 pipe 1 ip from any to x.x.x.1 via rl0
| >
| > It obviously is tracking the data Inbound, but not Outbound.  I
should also point out that I'm trying to track this on the 3rd NIC,
which I have bridged with the WAN interface, with filter bridge
enabled.  The only other interesting thing is that if I put the rule
on the WAN interface then it won't show ANY stats (this is true of my
home install as well) - it only shows stats if on the LAN or OPT
interface.
| >
| > Does anyone have any idea why this wouldn't work?  I'm stumped as
to why it would have these results...
| >
| > _______________________________________________
| > Join Excite! - http://www.excite.com
| > The most personalized portal on the Web!
| >
|
> --------------------------------------------------------------------
-
| > To unsubscribe, e-mail: m0n0wall dash unsubscribe at lists dot m0n0 dot ch
| > For additional commands, e-mail: m0n0wall dash help at lists dot m0n0 dot ch
| >
| >
|
| --------------------------------------------------------------------
-
| To unsubscribe, e-mail: m0n0wall dash unsubscribe at lists dot m0n0 dot ch
| For additional commands, e-mail: m0n0wall dash help at lists dot m0n0 dot ch
|